26 Ekim 2014 Pazar

CUMHURİYET BİZDEN FİKRİ HÜR ,İRFANI HÜR ,VİCDANI HÜR NESİLLER YETİŞTİRMEMİZİ İSTER.

                                  Dalgalansın her tarafta şanlı Türk’ün bayrağı
                         Korumaktır ve yüceltmek azmimiz bu toprağı!
                         Bu vatan hiç sensiz olmaz, ey güzel cumhuriyet
                         Milletim öyle demiştir; ya ölüm, ya hürriyet!                                                                    
       Düzenlediği EN GÜZEL KIRMIZI EN GÜZEL BEYAZ etkinliği ile CUMHURİYET BAYRAMINA farkındalık yaratan KENDİN DİK iREM'E çok teşekkür ediyorum.Gurur duydum bu etkinliğe katılmaktan.
                ''  CUMHURİYETİ BİZ KURDUK ONU YÜKSELTECEK VE YAŞATACAK OLAN SİZLERSİNİZ.''  diyor GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK .Benim de burada yaptığım çok minik bir hareket ,bir farkındalıktır aslında,yoksa elbette gönlümüzdeki yeri tanımlanmayacak kadar büyüktür.
                     '' BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR
            TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR ''

          NOT:Etkinliği çok önemsedim,fotoğraflar da özel olsun istedim,tüm aile seferber oldu,Bodrum Antik Tiyatro mekan olarak seçildi ve sonuçtan çook memnun kalındı :))

    Eğilmez başımıza taç yaptık hürriyeti, 
          Zaferle kalbimize yazdık Cumhuriyeti...





                         GÜNEŞ UFUKTAN ŞİMDİ DOĞAR,YÜRÜYELİM ARKADAŞLAR



                                       
                 
                     Durmadan dalgalan şanlı bayrağım
                    Yurdumun en büyük bayramı bugün
                   Ufuklar gül açsın, gülsün toprağım,
                 Yurdumun en büyük bayramı bugün.








25 Ekim 2014 Cumartesi

''NARA BENZERDİN BİR ZAMANLAR ÇOKTUN! NE OLDU SANA '' Oktay Rıfat

    Dün okuldan geldiğimde farkettim ki anahtarımı almamışım,kaldım mı kapıda...Eeee içeri giremeyinca uzun zamandır ihmal ettiğim bahçeyi gezdim ve bol bol fotoğraf çektim. Çiçeklerin kuru yapraklarını temizledim,narları sevdim.

        Biberler,çok güzel bir renk almış,yasemin mis gibi kokuyor,


       ''Yaz bitsin olgunlaşsın nar''diyor ya şair,aynen öyle.narlar olgunlaşmış,kış kapıda...


     Narı o kadar çok seviyorum ki,nasıl mucizevi bir meyve.Hani küçükken sorardık ya bilmeceyi -Çarşıdan aldım bir tane ,eve getirdim bin tane ...Naaaar derdik sevinçle...  


           NAR BEREKETİNDE BİR KIŞ DİLİYORUM HERKESE

   


 Aşk nara benzer 
dediğim kulağına gitmiş demek, o duymasa 
yanındaki küpeçiçeği... Küstümçiçeğini geç, 
nar ona uyarsa çabuk büyür büyümesine de 
üzer küs bakışıyla bizi, ne aşkın tabiatı 
kalır ortada ne hatıranın saflığı, kalmasın, 
şakınlığımızdan sevsin de bizi balkona çıkan 
kadın: İki şaşkın bir aşkta kızarır desin, 
nar gibi desin, iyi, yüz kızartıcı bir suç 
sayılsın şaşkınlığımız: Sen küçük nar çiçeği, 
bense senden hayli eski, de ki bir adamotu, 
kendi meşrebimizce bir de bahçe bulursak 
sen nar gibi davran orda ben sana adam gibi 

Beni de gizle ey nar bin aşığın biri gibi
                                                           HAYDAR ERGÜLEN











24 Ekim 2014 Cuma

CAHİT SITKI TARANCI VEE 35 YAŞ TEMALI KURABİYELERİMİZ

      CAHİT SITKI TARANCI'nın doğumu da ölümü de EKİM ayındadır.Gençlerle şairi anmadan geçemezdik  ekim ayını.Nasıl severim Cahit Sıtkı'yı,bugün yüreğimizi titreten şiirlerini okuduk,anılarını anlattık.

        Yolun yarısıdır 35 demiş şairimiz ama o kadar yaşayamamış ne yazık ki...Genç yaşta ayrılmış aramızdan,ama biliyoruz ki yaşamın uzunluğu ya da kısalığı değildir ...Asıl önemli olan  kısacık da olsa anlam katmaktır hayata...

       ''  ŞİİR SINIFTA'' dedik,bol bol şiir okuduk,Gamze'nin yaptığı Cahit Sıtkı temalı kitap ayraçlarımızı çok sevdik.Benim yaptığım 35 Yaş temalı kurabiyelerin tarifini bile verdik.Yaratıcılıkta sınır tanımıyoruz anlayacağınız :))

         _  Çocuklar 35 yaş'lı kurabiyeleri saklayalım diyordum kii baktım Onur sonuncuyu yiyor,tüh kurtaramadık dedim :)) Şaka yapıyorum tabii,yesinler yine yaparım ,

                                  Ben aşk adamıyım, 
Sevmeye geldim insanları, 
Gönlümle, elimle, kafamla sevmeye; 
Hesapsız, karşılıksız, 
Ayrılık gayrılık gözetmeden. 
Gün gelip gidersem şayet, 
Öyle severekten gideceğim ki, 
Karanlık kıyılardan bile olsa, 
Candan selamlarım, 
Civarımdan geçecek gemileri; 
Güneşli gemileri; 
Şarkılı gemileri; 
İçlerinde kendim varmışım gibi! 



                 Siz de sever misiniz Cahit Sıtkı'yı ...








21 Ekim 2014 Salı

GÜNÜMÜ GÜZEL GEÇİRMEMİN SEBEBİSİN EY TULUM

      Küçük küçük çiçekli,yüzde yüz pamuklu,oldukça dökümlü  kumaştan tulumumu çok seviyorum ve fırsat buldukça da giyiyorum.Kullanışı da çok zor değil aslında.Dikmeyi planladığım bir tulum var ona da bayılıyorum.Siyah vual kumaş aldım onun için ama henüz biçmedim.

BU TULUM BOL PAÇA BİR PANTOLONLA DÜZ BİR BULUZUN BİRLEŞTİRİLMESİ İLE ORTAYA ÇIKTI.KEMERSİZ PEK HOŞUMA GİTMEDİĞİNDEN KEMER KULLANIYORUM.


       

                      BU DA DİKMEYİ HAYAL ETTİĞİM MODEL


20 Ekim 2014 Pazartesi

TOPUKLARI YALAYAN GEÇMİŞ ZAMAN ELBİSELERİM....

       Geçen haftayı doksanlı yılların sonlarında  diktiğim elbiseleri giyerek geçirdim.Elbiselerin bir on beş yıllık maceraları olduğuna arkadaşlarımı zor inandırdım.En sık duyduğum cümleler: Bunu da mı sen diktin ? Yok artık bunu da ben diktim deme,Ama bu çok uzun,bunların kumaşları ne güzelll,...Canım arkadaşlarım sağolsunlar  önce beni şöyle bir döndürürler,bakarlar,incelerler....Onları çok seviyorum,bu sohbetler diktiklerini giymenin en güzel yanları...                                                          
      İlham kaynağım 1997 yılı Burda'sına ait.Elbiseyi o kadar çok sevmiştim ki desenlisini,düzünü ,uzununu,kısasını diktim diktim giydim ama gönlüm de hiç geçmedi. Bir de her elbiseye ayrı küçük ceket ya da mont dikmişim.Şimdi olsa  böyle aynı renk takımlar dikmem.

İŞTE İLHAM  ALDIĞIM  MEŞHUR ELBİSEM







12 Ekim 2014 Pazar

BİR PİCASSO MU YETİŞİYOR YOKSA :)



                   Okula giderken çöpün kenarında gördüm onu  (dikdörtgen şeklinde ahşap saksı olarak yapılmış bir kutu ) artık gözden düşmüş,atılmış,boynu bükük öylece duruyordu,ertesi gün yine gördüm,yine gördüm,sonra dayanamadım,aldım eve getirdim vee bu gün de benim gibi deli bir arkadaşımla (arkadaşım TUBA aynı zamanda bir dikişsever ve benim yamağım;ama teyel almayı hiçç sevmiyor,ne yapacağız bilmiyorum ) onu birr güzel boyadık,sanatımızı konuşturduk anlayacağınız,sonra da karşısına geçip sevdik sevdik :)  Boyamaya başladığımda baktım bir de küçük bir misafirim var,bir çekirge nasıl da beyefendice duruyor ,poz bile verdi.... Eski sandalyeleri boyadık,saksıları boyadık,ooooo her şey renkahenk...kahve içtik,fal bile baktık  :)














6 Ekim 2014 Pazartesi

FETHİYE'NİN EN GÜZEL KÖYLERİNDEN BAYRAM MANZARALARI


           Merhaba,

     Bayramların en güzel yanıdır kavuşmalar,kurulan kocaman sofralar,bayramlaşmalar, öpülen eller,harçlıklar, ziyaretler,mutlu edilen çocuklar, gıcır gıcır bayramlıklar ,tatlılar,kavurmalar....
     Eşimin anne ve babası artık yaşamıyor ve evleri kapandı ne yazık ki,nasıl hüzünlendirir insanı kapısı kapanan ,ışığı sönen evler...Biz işte  bu bayram oralardaydık, onların mezarlarını  ziyaret ettik, dualarla yad ettik onları..,Anılarımızı,biz geldiğimizde nasıl mutlu olduklarını konuştuk yaşadıkları yerleri ,baba ocağını elimizden geldiğince şenlendirdik...
       Tabi o HER GÜNE BİR ELBİSE diyen ben orda şalvarımı giydim, sabahın ilk ışıklarıyla ,kuş sesleri içinde uyanıp ,ocağın başına geçip ,köy düzenine hemen ayak uydurdum,yer sofralarında kahvaltımızı yaptık, burda her şey organik ,her gittiğimiz yerde kavurmalar yedik,kombin mombin yok :)
         Mevsim de en güzel zamanlarını yaşıyor,tam bağbozumu zamanı,üzümler nasıl ballanmış,narlar yarılmaya başlamış ,zeytinler kararmaya başlamış,incirler son demlerini yaşıyor,böğürtlenler,mısırlar mmmmm  her şey nefis ,gel de yeme...Bol bol da fotoğraf çektim,güzel geçen bir bayramı da geride bırakırken daha nice bayramlara hep birlikte ulaşmayı diliyorum.


       ÇOK ÖNEMLİ NOT  :) Bu bahsettiğim köyler Çay Kenarı köyü ve Dodurga- Boğaziçi köyleri... Çay Kenarı Fethiye'ye yarım saat Kalkan'a yirmi dakika ve Saklıkent'in çok yakınında yemyeşil bir köy....
        Dodurga biraz daha ilerde zeytin ağaçlarının ,çınar ağaçlarının gölgesinde ,dağ tarafından ÖLÜDENİZ 'e çok yakın ,havası çok güzel bir köy... Antik LİKYA yürüyüş yolu üzerinde  

       DAHA DA ÖNEMLİ NOT :) Fethiye'de çok sevdiğim tuhafiyeci dükkanım Yüncü Memet Ali'ye gittim,en sık uğradığım yerdir,ihtiyacım olsun olmasın hoşuma giden ne varsa alırım,Fermuar elli kuruş olunca ezbere bir sürü renk aldım ( burda iki lira,bir liraya bulursam ucuz diyorum ) renk renk makara aldım,tela aldım ,astar aldım,çok mutluyum :) :)

  
  ESKİ USUL   ZEYTİN YAĞI DEĞİRMENİ VE KURUMAYA BIRAKILMIŞ SUSAMLAR





     KAPISI KAPANAN ,IŞIĞI SÖNEN HÜZÜNLÜ EV







NAR ,ZEYTİN,YAZDAN KALAN İNCİRLER


    SİNCAPLAR( YÖRESEL ADI TANGALA) AĞAÇLARDA OYNAŞIP DURU


SARARAN YAPRAKLARIN HIŞIRTISI MUHTEŞEMM VE SABAHLARI HAVA ARTIK ÇOK SOĞUK